Vertel je hematoloog over... Behandeling van CML

Wat moet de hematoloog weten vóór de behandeling

Een gesprek met de hematoloog of verpleegkundig specialist vormt een belangrijk onderdeel van de zorg die je krijgt bij CML. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en geven uitleg over de behandeling. Maar om het behandelplan zo goed mogelijk op jouw persoonlijke situatie af te stemmen hebben zij ook belangrijke informatie van jou nodig.

Vertel je hematoloog over:

 • Medische voorgeschiedenis
  Vertel de hematoloog over eventuele eerdere gezondheidsproblemen, aandoeningen, behandelingen en/of operaties. Dit kan de keuze voor het medicijn beïnvloeden.
 • Medische voorgeschiedenis van familie 
 • Gebruik van andere medicijnen
  Niet alle geneesmiddelen kunnen goed gecombineerd worden. Daarom is het belangrijk dat de hematoloog weet welke medicijnen je gebruikt, inclusief vitamines en andere voedingssupplementen.
 • Andere chronische aandoeningen of gezondheidsproblemen
  Bepaalde behandelingen voor andere chronische gezondheidsproblemen kunnen invloed hebben op de behandeling die wordt gekozen voor CML. Het kan zijn dat dit extra in de gaten gehouden moet worden tijdens de behandeling voor CML.
 • Allergie voor medicijnen
  Zodat de hematoloog een allergische reactie op de behandeling kan voorkomen. Een allergische reactie kan nadelig zijn voor het succes van de behandeling.
 • Activiteitsniveau
  Algemene lichamelijke gezondheid en activiteitsniveau geven een goed beeld van je algemene gezondheid. De hematoloog kan zo bijhouden hoe het met je gaat door vragen te stellen over je activiteitsniveau voor en tijdens de behandeling.
 • Levensstijl
  De behandeling kan gevolgen hebben voor je gezinsleven en werksituatie. Mogelijk stelt de hematoloog je algemene vragen over je leven om beter duidelijk te kunnen maken wat je kunt verwachten.