Hiermee wordt de behandeling tegen CML gestart. Als eerste medicijn krijgen de meeste patiënten imatinib. In specifieke situaties kan de hematoloog kiezen om meteen met een ander middel te starten, bijvoorbeeld: nilotinib, dasatinib, of bosutinib. Heb je veel last van bijwerkingen kan je binnen deze eerste lijn behandeling wisselen tussen de 4 medicijnen.
Kies Eerste lijn behandelingSlaat de eerste lijn behandeling niet of onvoldoende en je slikt wel trouw je medicijnen, je bloedspiegel is hoog genoeg en er is geen mutatie van je CML dan stap je over naar een volgend middel. Stap je om deze reden over dan wordt je behandeling de tweede lijn behandeling genoemd. De middelen die in de tweede lijn worden voorgeschreven zijn: dasatinib, nilotinib of bosutinib. Mocht je ook nu nog geen of weinig reactie hebben op de behandeling dan kan je overstappen naar een derde medicijn (derde lijn). De keuze is dan: imatinib, bosutinib of ponatinib. Het kan zijn dat je hematoloog door een specifieke situatie toch voor een andere TKI kiest. Wanneer je een derde lijn behandeling krijgt of een specifieke mutatie hebt zal ook een stamceltransplantatie overwogen worden. Dit is een intensieve behandeling die genezing mogelijk maakt maar met het risico op ernstige complicaties of overlijden. Daarnaast moet hier ook een donor voor beschikbaar zijn.
Kies Tweede of derde lijn behandelingWanneer je een derdelijns behandeling krijgt zal ook een stamceltransplantatie overwogen worden. Dit is de laatste optie waarbij CML zelfs genezen kan worden. Maar een stamceltransplantatie is een zware ingreep die niet gegarandeerd succesvol is en waarvoor ook een donor gevonden moet worden.
Kies StamceltransplantatieDe behandeling met TKis kan op de proef gestaakt worden indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan
Kies Stoppen