Wat te vertellen aan je zorgverlener Tips wat te bespreken met je zorgverlener

Wat moet je zorgverlener weten?

Een gesprek met de hematoloog, oncoloog of verpleegkundig specialist vormt een belangrijk onderdeel van de zorg die je krijgt bij CLL. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en geven uitleg over de behandeling. Maar om het behandelplan zo goed mogelijk op jouw persoonlijke situatie af te stemmen hebben zij ook belangrijke informatie van jou nodig.

Vertel je zorgverlener over

Medische voorgeschiedenis van jou en je familie
Vertel je zorgverlener over eventuele eerdere gezondheidsproblemen, aandoeningen, behandelingen en/of operaties. Dit kan de keuze voor het medicijn beïnvloeden. Vertel ze ook over belangrijke medische voorgeschiedenis van je familie.

Gebruik van andere medicijnen
Niet alle geneesmiddelen kunnen goed gecombineerd worden. Daarom is het belangrijk dat je zorgverlener weet welke medicijnen je gebruikt, inclusief vitamines en andere voedingssupplementen.

Andere chronische aandoeningen of gezondheidsproblemen
Bepaalde behandelingen voor andere chronische gezondheidsproblemen kunnen invloed hebben op de behandeling die wordt gekozen voor CLL. Het kan zijn dat dit extra in de gaten gehouden moet worden tijdens de behandeling voor CLL.

Allergie voor medicijnen
Zodat je zorgverlener een allergische reactie op de behandeling kan voorkomen. Een allergische reactie kan nadelig zijn voor het succes van de behandeling.

Activiteitsniveau
Algemene lichamelijke gezondheid en activiteitsniveau geven een goed beeld van je algemene gezondheid. De zorgverlener kan zo bijhouden hoe het met je gaat door vragen te stellen over je activiteitsniveau voor en tijdens de behandeling.

Levensstijl
De behandeling kan gevolgen hebben voor je gezinsleven en werksituatie. Mogelijk stelt je zorgverlener je algemene vragen over je leven om beter duidelijk te kunnen maken wat je kunt verwachten.