Handleiding Over CMyLife

Met deze handleiding wordt uitgelegd hoe je als patiënt een account aanmaakt voor CMyLife, het Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD) en de Medapp.   

Wat heb je nodig?

  • Een geldig e-mail adres
  • Een wachtwoord
  • Een mobiel telefoonnummer

Aanmelden bij CMyLife

Vul op deze pagina onder het kopje 'Registreren' je persoonlijke gegevens in, lees en accepteer de gebruikersvoorwaarden, geef aan of je de nieuwsbrief wilt ontvangen en klik op 'Registreer'.

Zodra de registratie is goedgekeurd ontvang je een email van CMylife. Volg de instructies in de email om je persoonlijke wachtwoord in te stellen.

Aanmelden bij het Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD)

Alleen je zorgverlener kan een PGD voor je aanmaken. Met het PGD kan je zelf gezondheidsgegevens verzamelen en beheren. Allereerst ontvang je een uitnodiging per e-mail om het dossier aan te maken. Als op de activatielink hebt geklikt kom je in de PatientsKnowBest omgeving (aanbieder PGD).   

Vul hier je geboortedatum in en klik op 'Verzenden' om op de volgende pagina terecht te komen.

Lees en accepteer op de volgende pagina de gebruikersvoorwaarden en klik op 'Akkoord'. De gegevens op de volgende pagina zijn grotendeels ingevuld door de zorgverlener. Vul de ontbrekende gegevens aan, stel een wachtwoord in en vul de beveiligingsvraag in. Druk hierna op 'Activeren' en uw eigen PGD is geactiveerd.

Aanmelden bij de Medapp

MedApp is een app om je te helpen grip te krijgen op je medicijngebruik. Zo kun je slimme medicijnwekkers instellen, bijsluiters bekijken, het verloop van je bijwerkingen in een dagboek bijhouden, audio opnamen maken en je medicatie voorraad beheren. Op www.cmylife.nl/apps vind je een aantal instructie video's.

MedApp is gratis beschikbaar voor Andriod en iOS. Download MedApp in de Appstore of in GooglePlay.

1. Open de MedApp. Eerst krijg je een ‘Rondleiding’. Klik op ‘Volgende’.
2. De laatste pagina van de ‘Rondleiding’ geeft de optie ‘Apotheek kiezen’ (dit kan ook op een later tijdstip), ‘Notificaties’ aan/uit te zetten, ‘Gebruikersstatistieken verzenden’ aan/uit te zetten en ‘Crashrapportages verzenden’ aan/uit te zetten.
3. Je kunt nu gebruik maken van de functies van MedApp maar voor de speciale CMyLife versie van de app klik je op het icoontje bij ‘Meer’. Klik vervolgens de ‘CMyLife module’ aan.