Onderzoek per ziektebeeld Onderzoek
 1. Onderzoek per ziektebeeld
Weergave
 • GLUPTAKE onderzoek

  De GLUPTAKE studie, onder leiding van Prof. Dr. Nicole Blijlevens, onderzoekt of opname van suiker in spieren verstoord is bij CML-patiënten die nilotinib gebruiken.

 • Onderzoek naar COVID-19 bij patiënten met CML

  Inmiddels verspreidt het nieuwe coronavirus of COVID-19 zich ook in Nederland. Op dit moment zijn er geen specifieke gegevens beschikbaar over COVID-19 bij patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML). Daarom is het van belang om informatie over COVID-19 bij CML patiënten te verzamelen, zodat in de toekomst de zorg rondom COVID-19 voor CML patiënten verbeterd kan worden.

 • Dophin-STAR studie: inzet van een diabetesmedicament voor een succesvollere tweede TKI stoppoging bij CML

  Patiënten met CML die al eens geprobeerd hebben hun TKI medicatie te stoppen en waarbij deze stoppoging "mislukt" is en zij hun medicatie dus hebben moeten herstarten.

 • Interactive app ROBIN

  Tussen alle e-health ontwikkelingen heeft CMyLife speciale aandacht voor de slimme en interactieve app ROBIN. Deze app wordt speciaal ontwikkeld voor CML patiënten en kan in de toekomst een mooie toevoeging zijn aan CMyLife. Voor onderzoek naar de ervaringen is het VUmc op zoek naar de eerste gebruikers.

 • ACTIVE studie (vermoeidheid bij TKI gebruik)

  De ACTIVE studie gaat onderzoeken of er bij CML patiënten die TKI's gebruiken een verband is tussen vermoeidheid en de hoeveelheid beweging. Je kunt deelnemen aan deze studie door 1 week een beweegmetertje te dragen en een korte vragenlijst in te vullen.