Save the date: Wereld CLL-dag 1 september Nieuwsblog
  1. Save the date: Wereld CLL-dag 1 september
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Wereld CLL-dag

Op 1 september 2021 lanceert de CLL-gemeenschap ‘Wereld CLL-dag’ om degenen die getroffen zijn door een diagnose van CLL een broodnodige stem te geven, het bewustzijn te vergroten en het begrip te vergroten van de uitdagingen die gepaard gaan met het leven met CLL. Dit is een kans om samen te komen en het bewustzijn te vergroten over de kwetsbaarheid van CLL-patiënten en andere immuungecompromitteerde mensen tijdens de coronapandemie. Dit jaar zijn de kernboodschappen van de campagne gericht op het vergroten van het bewustzijn over de kwetsbaarheid van CLL-patiënten en andere immuungecompromitteerde mensen tijdens de COVID-19-pandemie.

CLL is de meest voorkomende leukemie bij volwassenen. Het vieren van Wereld CLL-dag op de eerste dag van 'Blood Cancer Awareness Month' en daarmee de aftrap geven van dit internationale evenement dat elk jaar in september helpt om het verhaal van bloedkanker te vertellen, is van grote symbolische waarde.

Op deze eerste Wereld CLL-dag wil de gemeenschap een bericht van dank sturen naar degenen met een gezonde immuniteit voor het beschermen van de CLL-gemeenschap. Tijdens de COVID-19-pandemie ervoeren veel mensen isolatie, angst en de moeilijkheid om zich veilig te houden - een inzicht in het leven van een CLL-patiënt.

De paraplu, een vorm van schild, is gekozen als centraal campagnebeeld. Je kunt het over iemand anders houden, met de nadruk op het aspect van proactieve keuze om te beschermen.

Verspreid de boodschap!

Voorafgaand aan Wereld CLL-dag verzamelt de gemeenschap korte citaten om patiënten en verzorgers in staat te stellen uit te drukken hoe het is om met CLL te leven in deze huidige pandemie, en een foto te uploaden (optioneel). Deze citaten zullen worden gedeeld op de speciale website en sociale media als onderdeel van de campagnecommunicatie. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over de Wereld CLL-dag op deze website (Engels).

Verspreid de boodschap en laat andere belanghebbenden en uw klinische gemeenschap weten dat de eerste Wereld CLL-dag eraan komt!

 

Bron: CLL Advocates

Reacties (0)
Reactie plaatsen