Wereld CML-dag 2021 Nieuwsblog
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Wereld CML-dag 2021

Elke 22 september leidt het CML Advocates Network de wereldwijde bewustwordingscampagne van ‘World CML Day’. De dag 22 september is bewust gekozen omdat het de genetische verandering van de chromosomen 9 en 22 representeert die de oorzaak zijn van CML. Op deze dag wordt er over de hele wereld stilgestaan om het grote publiek, politici en medische professionals over de hele wereld bewust te maken van de behoeften van CML-patiënten. Dus ook dit jaar weer.

Dit jaar vieren we 20e verjaardag van de goedkeuring van imatinib (TKI) in 2001, die een levens veranderende prognose mogelijk maakte voor veel CML-patiënten. Er is echter nog steeds een ernstig gebrek aan toegang tot standaardbehandelingen en monitoringtools voor CML-patiënten in veel landen over de hele wereld. 

De wereldwijde CML-patiënten gemeenschap roept wetenschappers, artsen, farmaceutische bedrijven, overheden en de hele samenleving tijdens Wereld CML-dag op om zich aan te sluiten bij de inzet om universele toegang tot de beste gezondheidsresultaten te bereiken voor alle CML-patiënten, ongeacht waar ze wonen.

Bezoek de World CML Day 2021-website voor de verhalen van medepatiënten, video’s en evenementen.

 

Bron: CML Advocates

Reacties (1)
  • Door op 16:06

    Is het misschien een idee om op deze site iets te kunnen vinden/downloaden wat op de socials gedeelt kan worden op deze dag?

Reactie plaatsen