Wat kan dosisverlaging van TKI’s voor u betekenen? Nieuwsblog
  1. Wat kan dosisverlaging van TKI’s voor u betekenen?
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Wat kan dosisverlaging van TKI’s voor u betekenen?

Patiënten met CML moeten vaak vooralsnog levenslang antikanker medicijnen slikken. Dit gaat gepaard met bijwerkingen. Er zijn aanwijzingen dat de dosis van de medicijnen veilig verlaagd kan worden als de ziekte stabiel is. Dit kan helpen om bijwerkingen te verminderen.

Wat is het doel van het onderzoek?

Wij willen weten hoe patiënten over dosisverlaging van deze antikanker medicijnen denken. Bijvoorbeeld welke voor- en nadelen zij voorzien en hoe we dit proces kunnen inrichten. Ook zijn we benieuwd naar de wensen van patiënten voor een keuzehulp, die kan helpen bij het maken van de keuze om wel of niet de dosis te verlagen. Hiervoor willen wij patiënten interviewen. De wensen en behoeftes van patiënten kunnen wij dan meenemen bij het ontwikkelen van een goede strategie om patiënt-gestuurd af te bouwen.

Naar wie zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar 20 volwassen CML-patiënten die een TKI gebruiken en die geïnterviewd willen worden. Het maakt niet uit welke TKI u gebruikt, en ook niet hoelang u al CML heeft.

Doet u mee?

Meedoen aan het interview is vrijwillig. Om mee te doen is uw schriftelijke toestemming nodig. Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar de uitvoerend onderzoeker van de RODEO-studie, Melissa Djodikromo via: melissa.djodikromo@radboudumc.nl. De eerste 20 patiënten zullen worden benaderd. De onderzoeker zal vervolgens contact met u opnemen om het interview te plannen en praktische informatie over het interview te geven.

Let op: deze oproep is bedoeld voor mensen die mee willen doen aan het interview en niet voor deelname aan de studie over dosisverlaging. Deelname aan het interview beketent niet dat u automatisch deelneemt aan het vervolgonderzoek. 

Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

Het Rodeo projectteam

Prof. dr. Nicole Blijlevens

Dr. Charlotte Bekker

Melissa Djodikromo

Reacties (0)
Reactie plaatsen