Uitleg wat biedt het CMyLife platform voor u Nieuwsblog
  1. Uitleg wat biedt het CMyLife platform voor u
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:
De website van CMyLife

De website van CMyLife

De website van CMyLife is er voor patiënten en zorgverleners en biedt betrouwbare informatie over de ziekte CML, de behandeling ervan en mogelijke bijwerkingen van de behandeling. U navigeert via de knoppen of de menu’s op de startpagina naar het onderwerp dat u zoekt of interesseert. Alle informatie die u ziet, is altijd gecontroleerd door een medisch specialist. Zo bent u er zeker van dat wat u leest correct is en aansluit bij de nieuwste kennis en inzichten. Naast deze informatie heeft de website ook een aantal extra onderdelen.

Website: Nieuwsblog

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen over uw ziekte, kunt u de nieuwsblog regelmatig lezen. Naast medische informatie vindt u hier ook handige weetjes, tips en berichten van onze partners. Ook op deze nieuwsblog is de informatie altijd door een medisch specialist gecontroleerd.

Website: Forum

Het forum is bedoeld voor patiënten en hun naasten. Het biedt de mogelijkheid om in een beschermde omgeving ervaringen te delen, informatie aan lotgenoten te vragen of mee te lezen met de verhalen van anderen. Om deel te kunnen nemen, moet u zich eenmalig registreren. U ontvangt dan een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen.

Website: Vraag en antwoord (Q&A)

Website: Vraag en antwoord (Q&A)

In het onderdeel ‘Vraag en antwoord’ beantwoorden we uw persoonlijke vragen. Het CMyLife team zorgt ervoor dat u persoonlijk antwoord krijgt van een topspecialist op het gebied van CML.

Website: De Persoonlijke Gezondheid Omgeving (PGO)*

Website: De Persoonlijke Gezondheid Omgeving (PGO)*

Het PGO is de plek waar u uw gezondheidsgegevens veilig kunt opslaan. Na aanmelding is het mogelijk om alle, voor u belangrijke gegevens, in te zien en op te slaan. Denk daarbij aan uw BCR/ABL-waarden die automatisch worden samengevat en weergegeven in een grafiek. Zo kunt u het verloop van u ziekte makkelijk volgen. Ook helpt het PGO u een overzicht te krijgen van de bijwerkingen van uw medicijnen. Als u gebruik maakt van de MedApp (zie uitleg hier onder) en de app koppelt aan CMyLife, worden de door u ingevoerde bijwerkingen automatisch in uw PGO overgenomen. Uw PGO is dus de perfecte plek voor het opslaan van uw medische gegevens! U kunt deze gegevens ook gebruiken voor het gesprek met uw arts.

* Voor patiënten van onder andere het Radboudumc kunnen de BCR/ABL-uitslagen ook automatisch in uw PGO worden gezet.

Apps die zijn gekoppeld aan het PGO

MedApp

MedApp

De MedApp is een app die werkt als een soort medicijnwekker. U kunt de MedApp downloaden via de App Store of Google Play. Maar de MedApp biedt meer. U kunt hierin ook uw medicijninname en uw klachten of bijwerkingen van uw medicijnen bijhouden. Ook kunt u via de app uw medicijnen bestellen en laten thuisbezorgen als uw apotheek deze service aanbiedt. Via de MedApp kunt u ook een koppeling maken met CMyLife in het instellingenmenu van de app. Via deze koppeling worden uw ingevoerde gegevens overgezet naar uw PGO op CMyLife.nl

Richtlijnapp (in testfase)*

Richtlijnapp (in testfase)*

De richtlijnapp wordt op dit moment ontwikkeld en is bedoeld om alle gegevens uit uw PGO samen te voegen met de officiële behandelrichtlijn van uw ziekte.  Daarmee helpt de richtlijnapp u bij de voorbereiding op het volgende gesprek met uw arts.

De app laat in een overzicht zien welke medicijnen u gebruikt, hoe trouw u uw medicijnen inneemt, hoe u reageert op de behandeling en wanneer, volgens de behandelrichtlijn, weer uw volgende BCR-ABL geprikt moet worden. Ook ziet u een overzicht van uw klachten over de laatste 6 maanden.

Richtlijnapp: monitor voor zorgverleners*

Zorgverleners hebben toegang tot de monitor, die verbonden is met de richtlijnapp. De monitor laat in één overzichtelijk scherm zien welke patiënten een arts onder behandeling heeft en welke BCR/ABL-waarden deze patiënten hebben. De monitor geeft ook direct aan bij welke patiënten een arts actie moet ondernemen. Ook geeft de monitor aan wat deze actie precies moet zijn. Deze acties zijn gebaseerd op de officiële CML-behandelrichtlijn.

* De Richtlijnapp is alleen beschikbaar voor patiënten die deelnemen aan de gebruikerstest.

Het CMyLife platform is constant in ontwikkeling! Dit doen we voor u en uw hulp is daarbij heel erg nodig. We nodigen u daarom van harte uit om ons platform en de verschillende onderdelen zoveel mogelijk te gebruiken. Als u tips heeft voor verbetering horen wij die heel graag.

Met vriendelijke groet,

Het CMyLife team