Stichting HOVON lanceert nieuwe website Nieuwsblog
  1. Stichting HOVON lanceert nieuwe website
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Stichting HOVON lanceert nieuwe website

Stichting Hemato-Oncologie voor Volwassen Nederland, afgekort HOVON, houdt zich bezig met het bevorderen van behandelmethodes voor volwassenen met hematologische ziektes zoals leukemie. Om de best mogelijke behandeling te kunnen behalen is het opzetten van klinische studies met zoveel mogelijk deelnemende patiënten de beste weg. Omdat hemato-oncologische aandoeningen qua frequentie zo zeldzaam zijn, is het essentieel dat de nodige deskundigheid voor behandeling snel en op het hoogst mogelijke niveau ter beschikking wordt gesteld van patiënten, bijvoorbeeld door het opzetten en beheren van netwerken van behandelende artsen in verschillende ziekenhuizen.

De meeste mensen met kanker willen weten wat de beste behandeling voor hun ziekte is. Het antwoord is vooral te danken aan lotgenoten die u zijn voorgegaan en die hebben gekozen voor deelname aan een klinische studie. Er kan immers veel verbeterd worden in kankertherapie en we zijn constant bezig om de beste therapie voor uw ziekte te bepalen.

Op de nieuwe website staan alle actuele onderzoeken vermeld. Of u als patient in aanmerking komt voor een onderzoek wordt bepaald door de arts/specialist van het aan de studie deelnemende ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie op de website www.hovon.nl of vraag ernaar bij uw behandelend arts.

Hieronder vindt u een kort introductie filmpje van de voorzitter van HOVON Prof. J.J. Cornelissen van het Erasmus MC Rotterdam, over de lancering van de nieuwe website.

Reacties (0)
Reactie plaatsen