Prijs voor onderzoek naar spierklachten Nieuwsblog
  1. Prijs voor onderzoek naar spierklachten
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Prijs voor onderzoek naar spierklachten

Eerder verscheen er al informatie op CMyLife over het onderzoek naar spierklachten bij TKI gebruik door Lando Janssen. Nu heeft Lando, arts en onderzoeker in het Radboudumc in Nijmegen, een prijs gewonnen voor dit onderzoek! 

Nicole Blijlevens en Lando Janssen

Internationale waardering

Tijdens een groot internationaal CML congres in Miami (in de Verenigde Staten) ontving hij de prijs voor het beste klinische onderzoek. Aldaar presenteerde hij de resultaten van het onderzoek waaraan veel patiënten van het Radboudumc hebben meegedaan. Prof. Nicole Blijlevens heeft dit onderzoek begeleid in samenwerking met de afdeling Fysiologie en was aanwezig toen de prijs werd uitgereikt.

Dank aan alle deelnemers!

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de spieren van CML patiënten met spierklachten moeilijker kunnen ontspannen. Lees hier de resultaten van het onderzoek. De prijs is een extra motivatie voor de onderzoekers om hun onderzoek naar bijwerkingen voort te zetten. Zonder de inzet van de patiënten was dit onderzoek niet mogelijk geweest. Daarom willen alle onderzoekers de patiënten die aan dit onderzoek hebben meegedaan nogmaals bedanken! 

Vervolgonderzoek

Het volgende onderzoek waar de onderzoekers mee bezig zijn richt zich op vermoeidheid. Klik op de knop voor meer informatie over deelname aan dit onderzoek.

Lees ook:

Reacties (0)
Reactie plaatsen