Oproep aan hematologen Nieuwsblog
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Oproep aan hematologen om CMyLife te gebruiken!

Prof. dr. Nicole Blijlevens is internist-hematoloog bij het Radboudumc in Nijmegen en tevens de initiatiefneemster van CMyLife. Onlangs sprak zij voor de HOVON werkgroep Leukemie. De boodschap was duidelijk; zij riep alle hematologen op om CMyLife samen met hun patiënten te gaan gebruiken. 

HOVON werkgroep Leukemie

Prof. dr. Nicole Blijlevens

In de werkgroep Leukemie van HOVON (stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland) komen met name de hematologen luisteren die geïnteresseerd zijn in de behandeling van patiënten met CML. De aanwezige hematologen reageerden enthousiast op het initiatief CMyLife.

Reacties hematologen

“Dit is een hele goede manier om de kwaliteit van de CML zorg te verbeteren. Kan ons ziekenhuis ook meedoen? Dit ga ik meteen aan mijn patiënten aanbieden. Kan ik folders krijgen om uit te delen?” en nog veel meer positieve reacties.

Iedereen kan meedoen. Hoe meer hoe beter! 

Alle ziekenhuizen en alle CML-patiënten kunnen meedoen. Hoe meer hoe beter! Dat helpt ook mee aan de verdere ontwikkeling van CMyLife, want CMyLife staat nog in de kinderschoenen. Recent hebben alle hematologen en hemato-oncologen via de mail vanuit HOVON informatie gekregen over CMyLife. Dokters kunnen folders opvragen om die uit te reiken aan patiënten die bij hen onder behandeling zijn. Ook zij zelf worden aangespoord om naar de website te gaan waar allerlei handige en actuele medische informatie voor hen beschikbaar is om hen te ondersteunen in het geven van top CML-zorg.

Vraag het je eigen hematoloog!

Vraag je eigen hematoloog om samen werk te maken van CMyLife, samen de richtlijn te volgen, samen de uitslagen te bespreken, samen de bijwerkingen bespreken, samen uw persoonlijk gezondheidsdossier helpen opbouwen en samen de CML-zorg nog beter maken.

Studies naar CML

Naast CMyLife werden ook andere initiatieven besproken zoals de opvolger van de EUROSKI stop studie en de SUSTRENIM studie die binnenkort in sommige Nederlandse centra open gaat. Patiënten die net de diagnose CML gehoord hebben en behandeld moeten worden met een TKI (imatinib of nilotinib) komen in aanmerking om aan deze studie mee te doen. Dr. Peter Westerweel van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, zal hier in een volgend blog over schrijven.

Mijn laatste opmerking aan het eind van mijn presentatie was simpel: Gewoon doen!

Door prof. dr. Nicole Blijlevens,
Internist-hematoloog Radboudumc

Reacties (2)
  • Door op 10:19

    Wat een positief bericht!

  • Door op 07:51

    leuk bericht .

Reactie plaatsen