Hematon is op zoek naar een lid commissie belangenbehartiging! Nieuwsblog
  1. Hematon is op zoek naar een lid commissie belangenbehartiging!
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Lid Commissie Belangenbehartiging HEMATON

Wie zijn wij?

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematologische-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn 150 betrokken en ervaringsdeskundige vrijwilligers actief om deze speerpunten waar te maken. Ze werken in de regio of op landelijk niveau. Goede gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

De Commissie Belangenbehartiging voert namens Hematon overleg met zorgprofessionals (hematologen, verpleegkundigen), Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH), HOVON, Farmacie, Internationale patiënten verenigingen, Werkgevers, EMA, KWF, ZonMW etc met het doel de zorg voor de patiënt en hun naasten zo optimaal mogelijk te maken.

Waar zijn we naar op zoek?

We hebben behoefte aan iemand met een (bio)medische achtergrond, die ook ervaringsdeskundige is, en interesse heeft voor CML/MDS. We verwachten dat je:

  • Actief meedoet met de maandelijkse commissie vergadering (woensdagmiddag)
  • Een goede gesprekspartner bent voor zorgprofessionals
  • Mee doet met de HOVON werkgroep CML/MDS
  • De benodigde medische kennis kan inbrengen

Heb je interesse en affiniteit met belangenbehartiging dan ben je meer dan welkom om kennis te maken met het werk van de commissie

 

Wat biedt Hematon jou?

We vergoeden je onkosten op declaratiebasis

Meer weten?

Jan Mol, bestuurslid en voorzitter van de commissie, wil je graag meer vertellen. Hij is bereikbaar via email jan.mol@hematon.nl