Uitnodiging groepsgesprek over CMyLife Nieuwsblog
 1. Uitnodiging groepsgesprek over CMyLife
Nu beoordelen:

Uitnodiging groepsgesprek over CMyLife

Het Radboudumc heeft in samenwerking met CML-patiënten en zorgverleners, CMyLife ontwikkeld. Nu is het tijd voor een eerste evaluatie en verbeterplan. Daarom nodigen wij je van harte uit om op 24 oktober 2018 deel te nemen aan een groepsgesprek (focusgroep) over het verbeteren van de zorg voor patiënten met Chronische Myeloïde Leukemie (CML). 

CMyLife bestaat uit:

 • Deze website voor informatie en contact
 • Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en apps zoals de medicatie-app en de richtlijn-app (binnenkort beschikbaar). De medicatie-app heeft als doel om medicatietrouw & bijwerkingen voor jou als patiënt inzichtelijk te maken. De richtlijn-app is ontwikkeld om je inzicht te geven in je BCR-ABL uitslagen en te informeren over hoe de behandeling moet verlopen volgens de richtlijn.
 • Minder afhankelijkheid van het ziekenhuisbezoek. Door medicatie thuis te ontvangen, bloed in de thuisomgeving te laten prikken en videoconsults.

Verbetering en uitbreiding

Op dit moment wordt CMyLife pas in een paar ziekenhuizen gebruikt. Het doel is om CMyLife in heel Nederland beschikbaar te stellen. Zo’n landelijke uitrol gaat niet vanzelf. We kunnen hierbij veel leren van ervaringen van zorgverleners en patiënten. Meestal zijn er ook knelpunten die eerst overwonnen moeten worden voordat verdere uitrol kan plaatsvinden. Hierover willen we graag met je van gedachten wisselen tijdens het groepsgesprek.

Wat houdt deelname in?

Je neemt deel aan een groepsgesprek met ongeveer zes tot negen andere patiënten. In dit groepsgesprek kan je ideeën delen over te verwachten knelpunten bij verdere uitrol van CMyLife en mogelijke oplossingen daarvoor. Twee onderzoekers zullen de discussie leiden en vragen stellen. Het groepsinterview zal plaatsvinden op: 24 oktober om 10.00 uur in het Radboudumc te Nijmegen en zal ongeveer 1,5 uur duren. Je antwoorden zullen wij gebruiken om een implementatieplan op te stellen voor een verdere uitrol van CMyLife naar andere ziekenhuizen.

Vergoeding

Natuurlijk worden je reiskosten vergoed. Daarnaast ontvang je als dank voor je deelname van ons een tegoedbon ter waarde van 20 euro.

Meld je aan bij Sander Ranke

Vragen

Heb je vragen over deelname aan het groepsgesprek, neem dan contact op met de onderzoeker van het Radboudumc Sander Ranke MSc., sander.ranke@radboudumc.nl, 024-3667312

Privacy

De gegevens worden anoniem verwerkt en zullen niet herleidbaar zijn.

Reacties (1)
 • Door op 10:11

  Hallo Sander,,
  Mijn naam is Ellen Selder-Berens en ik ben patiënt bij hematoloog Dr.Schaap in Radboud UMC
  IK heb sinds 16 jaar Nonhodgkin Lymfoom met centraal zenuwstelstel localisatie.
  Op dit moment word ik vanaf oktober 2018 behandeld met Ibrutinib. Heel fijn.
  Ik las hier via de blog van Atie Frederiks over de mogelijkheid van facetimen met je behandelend arts.
  CM GENOEMD?
  Mijn vraag is de volgende, kan ik hier ook gebruik van maken als vervanging voor mijn regelmatige vontroles?
  Ik kom uit Nuenen, toch telkens een uur heen en een uur terug. Best belastend.
  Vr groet Ellen Selder-Berens
  08041960
  Telf.0628173004
  Patiëntnr 1307107

Reactie plaatsen