Even voorstellen: Eline Brons, CML verpleegkundige in het Radboudumc Nieuwsblog
  1. Even voorstellen: Eline Brons, CML verpleegkundige in het Radboudumc
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Even voorstellen: Eline Brons, CML verpleegkundige in het Radboudumc

Het CMyLife team is enorm trots dat we een nieuwe aanwinst aan het CMyLife team mogen voorstellen.

Eline Brons, 28 jaar, cum laude afgestudeerd van de opleiding oncologie voor verpleegkundigen en sinds 5,5 jaar werkzaam op de afdeling Hematologie in het RadboudUMC. Uitgeleerd is Eline nog niet, want vanaf september zal zij ook starten met de opleiding tot verpleegkundig specialist.

Binnen het CMyLife team zal Eline patiënten met CML begeleiden bij het managen van hun ziekte en is zij het aanspreekpunt voor allerhande vragen op het gebied van CML. Een super aanwinst, waar het CMyLife team erg blij mee is!

5 vragen aan Eline Brons

Vijf vragen aan Eline

Waarom heb je verpleegkunde gestudeerd?

Het voor mensen zorgen trekt me.

Waarom heb je voor de afdeling hematologie gekozen?

Omdat het een heel ingewikkeld specialisme is en daardoor raak je nooit uitgeleerd. Daarnaast heb je te maken met een diverse groep patiënten, dat maakt het leuk en interessant.

Wat vind je het leukste op een werkdag?

Het patiëntencontact; dat je met een patiënt in gesprek gaat over hoe het gaat en dat je vervolgens ook daadwerkelijk iets voor de patiënt kan betekenen.

Wat spreekt je het meeste aan binnen het CMyLife project?

Het feit dat CMyLife ervoor zorgt dat patiënten meer regie krijgen over hun eigen ziekte en daardoor dus minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te gaan. Ik denk dat daarmee de kwaliteit van leven omhoog kan gaan.

Je hebt een ziekte, maar je bent niet die ziekte.

Daarnaast vind ik CMyLife waardevol, omdat alle informatie centraal op één plek staat. Door onderdeel te zijn van CMyLife, denk ik dat ik onderdeel ben van een groep waarmee we samen heel veel dingen kunnen bereiken.  

Wat wordt jouw rol binnen CMyLife?

Het doel voor mij is om een laagdrempelig aanspreekpunt te zijn. Ik sta open voor verhalen van patiënten en hoop daardoor samen met de patiënt een team te vormen. Hierbij is het van belang dat de patiënt in de regie staat en we samen het ziektebeeld (CML) managen. De mogelijkheid om bloedwaardes in te zien in de CMyLife richtlijnapp, om in de thuisomgeving te kunnen bloedprikken en vragen te kunnen stellen wanneer dit nodig is, zijn allemaal manieren om de patiënt te helpen om meer regie te krijgen.

Tenslotte, wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd van muziek en fotografie. Ook houd ik van reizen, met name naar de Scandinavische landen. Dat vind ik hele mooie landen. Ik vind het belangrijk dat je in je vrije tijd dingen doet waar je energie van krijgt. Mijn passie is dan ook om patiënten te ondersteunen waar mogelijk, zodat zij in hun dagelijks leven zo min mogelijk belemmerd worden door de ziekte.

Ik kijk uit naar een fijne samenwerking! 

Reacties (1)
  • Door op 10:20

    Een mooie stap Eline en een mooie nieuwe uitdaging! Heel veel succes met je opleiding, dat gaat jou vast lukken šŸ‘

Reactie plaatsen