Ervaringen coronavaccins Nieuwsblog
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Ervaringen coronavaccins

Nu bijna iedereen gevaccineerd is met het coronavaccin, zijn wij benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben mensen last gehad van bijwerkingen, of juist niet? Om deze reden hebben wij een korte enquête uitgezet bij een twintigtal patiënten, zowel CML- als CLL-patiënten, om hun ervaring uit te vragen. 

Uit de enquête is gebleken dat de meeste patiënten gevaccineerd zijn met het vaccin van Moderna. De bijwerkingen waar de meeste patiënten last van hebben gehad zijn respectievelijk; spierpijn, moeheid, misselijk en hoofdpijn. Daarnaast heeft 30% van de respondenten aangegeven géén last te hebben gehad van bijwerkingen. Van de patiënten die wel bijwerkingen hebben ervaren, hebben de meeste gelukkig maar 1-2 dagen hier last van gehad en in een lichte vorm.

Over het algemeen hebben alle 20 patiënten de vaccinatie goed ervaren, en hebben om die reden ook niet opgezien tegen de tweede vaccinatie. Na het ontvangen van de vaccinaties voelt ruimt 80% zich nu beter beschermd tegen een besmetting.

Voor meer informatie over de werking van de vaccins verwijzen wij u graag naar onze pagina Coronavaccins.

Reacties (1)
  • Door op 18:50

    Ondanks dat ik in oktober 2020 een zware coronabesmetting heb gehad, ben ik na beide vaccinaties met Moderna 2 a 3 dgn behoorlijk ziek geweest. Het was wat klachten betreft een herbeleving van oktober 2020.

Reactie plaatsen