Ervaringen coronavaccins Nieuwsblog
 • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Ervaringen coronavaccins

Nu bijna iedereen gevaccineerd is met het coronavaccin, zijn wij benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben mensen last gehad van bijwerkingen, of juist niet? Om deze reden hebben wij een korte enquête uitgezet bij een twintigtal patiënten, zowel CML- als CLL-patiënten, om hun ervaring uit te vragen. 

Uit de enquête is gebleken dat de meeste patiënten gevaccineerd zijn met het vaccin van Moderna. De bijwerkingen waar de meeste patiënten last van hebben gehad zijn respectievelijk; spierpijn, moeheid, misselijk en hoofdpijn. Daarnaast heeft 30% van de respondenten aangegeven géén last te hebben gehad van bijwerkingen. Van de patiënten die wel bijwerkingen hebben ervaren, hebben de meeste gelukkig maar 1-2 dagen hier last van gehad en in een lichte vorm.

Over het algemeen hebben alle 20 patiënten de vaccinatie goed ervaren, en hebben om die reden ook niet opgezien tegen de tweede vaccinatie. Na het ontvangen van de vaccinaties voelt ruimt 80% zich nu beter beschermd tegen een besmetting.

Voor meer informatie over de werking van de vaccins verwijzen wij u graag naar onze pagina Coronavaccins.

Reacties (16)
 • Door op 18:50

  Ondanks dat ik in oktober 2020 een zware coronabesmetting heb gehad, ben ik na beide vaccinaties met Moderna 2 a 3 dgn behoorlijk ziek geweest. Het was wat klachten betreft een herbeleving van oktober 2020.

 • Door op 20:14

  2x Astra Zenica
  Bijna nergens last van.
  Alleen na 1 vacinatie snachts koud en rillerig.
  Verder geen centje pijn

 • Door op 17:40

  Ik heb, buiten een beetje spierpijn, geen last van de (Moderna)vaccinaties gehad. Omdat ik deelneem in een HOVON-studie heeft mijn hematoloog me een paar weken na de tweede prik laten testen op corona-antistoffen. Tot mijn grote teleurstelling heb ik die niet aangemaakt. Ik weet inmiddels dat er meer mensen zijn die Ibrutinib gebruiken en evenmin antistoffen hebben aangemaakt. Zijn er lezers die dezelfde ervaring hebben? En weet iemand of daarnaar onderzoek wordt gedaan?

 • Door op 20:44

  Ik heb buiten wat spierpijn verder geen bijwerkingen van de moderna vaccinaties gehad

 • Door op 12:19

  Graag wil ik mijn ervaring delen. Heb afgelopen maandag mijn 2e Moderna vaccinatie gehad. Overdag veel water gedronken, ook na de vaccinatie. (1e vaccinatie geen klachten gehad!)
  Ik werd een paar uur na 2e vaccinatie doodziek! Het leek of er een vrachtauto over mijn lijf had gereden, zeer heftige hoofdpijnen, koorts en misselijkheid. Direct begonnen met paracetamol. Nu 3 dagen later nog aan het bijkomen. Nog hoofdpijn en vermoeidheid.
  Dit vaccin Is echt een aanslag op mijn lijf geweest, wat een rotzooi!
  Hoor meerdere mensen die na Moderna vaccin dezelfde heftige klachten hadden.
  Als je nu nog een keuze hebt, ga niet kiezen voor Moderna!!

 • Door op 10:48

  30 juni, 1e vaccinatie moderna gehad en goed water gedronken was het advies van de prikker. Met vlagen dat ik mij niet fit voelde. De dag na de prik had ik helemaal nergens trek in en regelmatig dat het zweet mij uitbrak. Verder dagelijks paracetamol voor de hoofdpijn wat wel snel werkte. Een week later kreeg ik een rode arm op de plek waar geprikt was en ging naar beneden. Het jeukt enorm en voelt zwaar. Verder geen andere klachten hierbij.
  Over een paar weken de 2e prik, ik hoop dat de bijwerkingen minder zullen zijn en niet meer zo’n rode arm krijg. We zullen zien

 • Door op 22:38

  Drie weken geleden heb ik vaccin Moderna gehad.
  Hetzelfde dag krijg ik klachten, zware benen, pijnlijke voeten en en tintelingen in mijn ondervoeten en dacht ik na een week zal over zijn, maar de klachten zijn alleen met de dag erger geworden.. Mijn HA zegt dat het niet komt door vaccin.. Terwijl ik deze klachten nooit eerder heb gehad..
  Als ik het zou geweten hebben zou ik nooit vaccin nemen, want nu drie weken later zijn de klachten niet minder geworden..
  Zijn er mensen die deze klachten hebben na Moderna vaccin?

 • Door op 08:59

  Mijn man is gisteren thuis gekomen na 2 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen.
  Na het krijgen van de vaccinatie is hij de ochtend erna onwel geworden, heftig schokken, zweten en wegvallen. Met de ambulance naar het ziekenhuis. Hele lage hartslag en tijdelijk uitvallen van de sinusknoop, ook daar uitvalverschijnselen. Na 2 dagen onderzoeken blijkt hij kerngezond en beamen de artsen dat het vaccin de trigger was. Zo raar dat je er zo weinig over hoort. Nu dit gebeurd is horen we in de omgeving meer mensen die schokken kregen, hoge koorts en flauw vallen na moderna.

  Voor ons geen vaccins meer

 • Door op 17:08

  Gisteren 2e vaccinatie van moderna gehad ben erg beroerd.
  Voor mij geen Moderna meer.

 • Door op 12:21

  Comirnaty (Pfizer) injectie gehad, van de 1e alleen last van mijn arm en een beetje vermoeid daarna. Dit hield een aantal dagen aan daarna weer fit. Na de 2e injectie weer last van mijn arm en ontzettend snel uitgeblust, maar nu ook onderop mijn voeten tintelingen, vooral als ik rustig lig. Het lijkt nu na 5 dagen iets minder te worden, maar nooit eerder dergelijke klachten gehad…

 • Door op 17:06

  Na de eerste prik kreeg ik in het kwartietjes wachten hartkloppingen en had las van flauwte. Oke, toch dacht ik dat het misschien aan mezelf lag. Bij de tweede prik gebeurde hetzelfde weer en dacht ik even dat ik flauw zou vallen. Thuis gekomen voelde ik me lichamelijk onzeker en wat onstabiel. Daarna kreeg ik lichte klachten van rillingen en hoofdpijn en vermoeidheid. De volgende dag had in ineens een bloedneus, wat ik nooit heb en dezelfde dag werd ik ongesteld terwijl ik in de overgang ben en niet meer echt ongesteld wordt. Ik voel me nog steeds ietwat wazig in mijn hoofd. Nou al met al..vraag ik me af of die tweede prik wel nodig is, want die hakt erin.

  Bio tech pfeizer
  Bescherming tegen COVID-19 na één vaccinatie: 33 procent (Engeland)
  Bescherming tegen ziekenhuisopname na één vaccinatie: 94 procent (Engeland)
  Bescherming tegen COVID-19 na twee vaccinaties: 64 procent (Israël), 88 procent (Engeland)
  Bescherming tegen ziekenhuisopname na twee vaccinaties: 93 procent (Israël), 96 procent (Engeland)

  astra zeneca
  Bescherming tegen COVID-19 na één vaccinatie: 33 procent (Engeland)
  Bescherming tegen ziekenhuisopname na één vaccinatie: 71 procent (Engeland)
  Bescherming tegen COVID-19 na twee vaccinaties: 67 procent (Engeland)
  Bescherming tegen ziekenhuisopname na twee vaccinaties: 92 procent (Engeland)
  Moderna
  Bescherming tegen COVID-19 na één vaccinatie: 72 procent (Canada)
  Bescherming tegen ziekenhuisopname en sterfte na één vaccinatie: 96 procent (Canada)
  Bescherming na twee vaccinaties: onbekend

  Janssen
  Net als voor het Moderna-vaccin geldt voor het Janssen-vaccin dat er geen gegevens uit Engeland bekend zijn. Het vaccin wordt daar op dit moment niet gebruikt. Ook in andere landen zijn er nog geen resultaten uit de praktijk.

  Amerikaanse onderzoekers keken in het laboratorium wel hoe goed de antistoffen die je aanmaakt na een Janssen-prik werken. De resultaten hiervan maakten ze 19 juli bekend. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de antistoffen in het bloed van mensen die een Janssen-prik hadden gehad minder goed lijken te werken tegen de deltavariant dan de antistoffen die zijn aangemaakt na twee AstraZeneca-, Moderna- of Pfizer-prikken.

  Zoals je ziet is het bij de meeste vaccins zo dat ze na 1 prik minder beschermen tegen de delta maar toch vrij hoog op ziekenhuisopname, dus ernstige klachten.

  Ik ben nu in de vierde dag na mijn tweede vaccinatie en iets in mij voelt dat ik de tweede achteraf liever niet had gehad, ik ben er niet helemaal gerust over. Gezien mijn klachten voelt het gewoon niet goed dat ik die tweede heb gehad. Met 1 was ik blijkbaar ook redelijk goed beschermt geweest gezien het onderzoek. En 1 vond mijn systeem ook goed, verder geen klachten na de eerste gehad. Een booster ga ik zowiezo niet doen mocht dat worden aangeboden. Een tweede ronde volgend jaar?..nou ik wacht het nu maar even gerust af wat de onderzoeken gaan doen.

 • Door op 10:57

  Afgelopen vrijdag mijn tweede prik gehad… tot dinsdag nergens last van gehad en nu dood en dood ziek… heftige korts spierpijn en af en toe zo koud dat mijn lichaam niet meer te stoppen is door het trillen. Ik hoop echt dat het allemaal de moeite waard was

 • Door op 12:01

  Na 1e vaccin twee dagen pijn in de bovenarm en koorts, daarna gevoel van moeheid en zweet meer.. Maar na 10 dagen ineens hevige koorts, hartkloppingen enz. (soms hoofdpijn), toen het wat beter ging, was 'n grote rode vlek (op plaats van prikplek) zichtbaar.. Mijn man merkt er weining van, alleen 2 dagen een pijnlijke arm.

 • Door op 16:28

  Na 1e moderna vaccin pijnlijke prikplek op 2e dag, na 2e moderna vaccin vanaf 's avonds 22.00 uur hevige koorts, hevige koude rillingen en heftige hoofdpijn, duurde plm. 24 uur, voor mij geen derde prik meer, echt vreselijk deze ervaring

 • Door op 17:56

  Bij de 1e prik (moderna) koude rillingen in de 1e nacht en beroerd . 2e dag enorme spierpijn gekregen en alsof ik overreden was. De spierpijn heeft bijna drie weken geduurd.
  Na de 2e vaccinatie flink ziek , hoge koorts erge hoofdpijn , slecht tegen prikkels kunnen en pudding benen. Nu ruim 2 maanden verder en nog steeds niet de oude . Rare hoofdpijn en veel last van prikkels . Mentaal ook niet toppie . Tijdens sport heel snel te warm . Voor de vaccinatie totaal niets van deze klachten.
  Wie herkent dit

 • Door op 17:02

  12 Juni 2021 Moderna prik ontvangen.
  Heb 1,5 maand last gehad van tintelingen, prikkend en doof gevoel door mijn gehele lijf maar met name voeten en onderbenen. Voor mijn gevoel ben ik er sinds de vaccinatie slechter aan toe. Onnodig te vermelden dat ik niet meer ga voor de tweede vaccinatie.

Reactie plaatsen