Engelse miljoenendeal zorgt voor groei Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) Nieuwsblog
  1. Engelse miljoenendeal zorgt voor groei Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Engelse miljoenendeal zorgt voor groei Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Waar PGO-aanbieders in Nederland stap voor stap succesvol nieuwe aansluitingen maken, treedt in Groot-Brittannië de wet van de grote getallen in werking. CMyLife maakt voor CML-patiënten gebruik van het Patients Know Best (PKB) PGO, welke wordt gezien als de meest geavanceerde persoonlijke gezondheidsomgeving en past ook in de strategie van de Nederlandse overheid voor het delen van patiëntgegevens (MedMij).

Dankzij een overeenkomst met de gemeente Londen springt het potentiële gebruikersaantal van PKB PGO van 12 naar 20 miljoen. “Zoals ik onze missie zie, gaat dit veel verder dan de patiënt controle geven over zijn eigen medisch dossier. Het gaat over de gezondheidszorg veranderen van een stelsel waarin de patiënt behandelingen ondergaat tot een systeem waarin de patiënt en zijn omgeving zelf de regie over de eigen gezondheid nemen.”

Dit sluit volledig aan bij de ambitie van CMyLife om patiënten controle te geven over hun behandeling en ziekte.

Deze woorden van Richard Smith, voorzitter van de raad van commissarissen van PKB, onderschrijft MedMij compleet. Nederland volgt de ontwikkelingen in Groot-Brittannië op de voet en blijft onverminderd hard werken aan het uiteindelijke doel: dat alle Nederlanders die dat willen, hun gezondheidsgegevens kunnen verzamelen en delen met hun eigen, zelfgekozen PGO.

Zie ook link naar artikel van Medmij.

Reacties (0)
Reactie plaatsen