Voeding: de zomer komt er weer aan! Nieuwsblog
  1. Voeding: de zomer komt er weer aan!
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

Gepofte aubergine salade met granaatappelpitjes en een tahin dressing

Aubergine ik ben er dol op, en het zit ook nog boordevol goeie dingen. De laatste tijd pof ik de aubergine graag. Dit is lekker makkelijk, je hoeft er namelijk bijna niks voor te doen. Vandaar dit keer een recept voor een salade met gepofte aubergine. Met een overheerlijke dressing van tahin, ook al zo gezond! Deze salade kan je makkelijk vooraf bereiden en is geschikt als side-dish bij een barbecue of als maaltijdsalade.

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor 2 grote (maaltijd) porties of side dish voor 4-6 personen:

  • 2 aubergines
  • 150 gram veldsla
  • 400 gram gekookte kikkererwten (of 1 blik)
  • eetlepel oregano
  • een paar blaadjes munt

Voor de dressing:

  • 150 gram tahin
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 'n snuf zout
  • 100 ml water

Wat moet je doen?

  1. Pof de aubergines. Hoe doe je dit? Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines en maak er met een snijmesje sneetjes in. Dat doe je heel simpel door gewoon je mes in de aubergine te steken. Maak (afhankelijk van de grootte van de aubergine) zo’n 15 á 20 sneetjes over de gehele aubergine. Doe de aubergines dan gedurende 35-45 minuten in de oven. Ze moeten zacht aanvoelen als ze klaar zijn.
  2. Was de sla en laat goed uitlekken.
  3. Doe de sla in een grote kom, mix met de (uitgelekte) kikkererwten.
  4. Snijd de gepofte aubergine in stukjes en verdeel over de salade.
  5. Serveer met oregano en munt.

En dan de overheerlijke dressing:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Eventueel kun je extra water of citroensap gebruiken als je de tahin dressing iets dunner wilt hebben. En dat is alles.

Geniet ervan!

Reacties (0)
Reactie plaatsen