CML-aanbevelingen van ELN nu ook in het Nederlands Nieuwsblog
  1. CML-aanbevelingen van ELN nu ook in het Nederlands
  • Auteur(s):
Nu beoordelen:

CML-aanbevelingen van ELN nu ook in het Nederlands

De patiëntvriendelijke samenvatting van het Europees LeukemiNet (ELN) 2020 over CML-behandelaanbevelingen is beschikbaar in 15 talen, waaronder nu ook in het Nederlands dankzij de CML-community cmladvocates.net. De samenvatting is opgesteld door een werkgroep van belangenbehartigers van patiënten en beoordeeld door belangrijke CML-experts, om u te helpen uw ziekte en behandelingskeuzes met uw arts te bespreken.

Hoewel behandelingsrichtlijnen en aanbevelingen door hematologen worden erkend als de standaardzorg, kunnen ze op sommige punten moeilijk te begrijpen zijn voor CML-patiënten. Daarom is de patiëntvriendelijke samenvatting in het leven geroepen.

Het therapeutische landschap van CML is de afgelopen 7 jaar grondig veranderd, dus heeft ELN een panel van deskundigen bijeengeroepen om de huidige samenvatting kritisch te evalueren en de eerdere aanbevelingen bij te werken. De nieuwe "European LeukemiaNet 2020-aanbevelingen voor de behandeling van chronische myeloïde leukemie" werden in maart 2020 gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift ‘Leukemia’. Om de beschikbare informatie voor patiënten te verbeteren en hen te helpen toegang te krijgen tot deze richtlijnen, is er opnieuw een patiëntvriendelijke samenvatting van aanbevelingen voor CML-beheer ontwikkeld op basis van de ELN-aanbevelingen 2020. De ELN-aanbevelingen uit 2020 toont dat er nieuwe behandelingsopties beschikbaar zijn.

 

Klik hier om de patiëntvriendelijke samenvatting te downloaden (PDF)
Reacties (0)
Reactie plaatsen