CLL-Keuzehulp: de juiste zorg kiezen Nieuwsblog
 1. CLL-Keuzehulp: de juiste zorg kiezen
 • Auteur(s):
Nu beoordelen:

CLL-Keuzehulp: de juiste zorg kiezen

Chronische Lymfatische Leukemie (CLL) is de meest voorkomende leukemie. Dit ziektebeeld kent verschillende soorten behandelingen en er komen nog steeds nieuwe behandelmethodes bij. Deze behandelingen verschillen van elkaar op gebied van bijwerkingen, behandelduur en intensiteit van controle. Dit kan per patiënt verschillende invloeden hebben op de kwaliteit van zijn dagelijks leven.

Afgelopen week hebben wij u gevraagd of een digitale keuzehulp, gebaseerd op de officiële behandelrichtlijn, u zou kunnen helpen betere keuzes te maken tijdens de behandeling. Van de ruim 80 reacties heeft 87% aangegeven het hiermee eens te zijn. De CLL HOVON werkgroep en patiëntenverenigingen hebben deze behoefte voor een digitale keuzehulp met op één plek alle informatie over behandeling geborgd ook uitgesproken. Om deze reden zal CMyLife binnenkort starten met de ontwikkeling van de CLL-keuzehulp app.

De CLL-Keuzehulp app

De keuzehulp heeft als doel dat iedere patiënt (ongeacht zorginstelling) overal en op ieder moment toegang heeft tot juiste en begrijpelijke informatie. Daarnaast zullen mogelijke behandelopties inzichtelijk worden gemaakt met bijbehorende risico’s waardoor de patiënt geholpen wordt de juiste zorg te kiezen. De patiënt wordt op deze manier centraal gesteld in de besluitvorming van zijn/haar eigen behandelproces. De CLL-keuzehulp app zal volledig up-to-date zijn bij aanpassingen in de CLL-behandelrichtlijn.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van deze keuzehulp app zal starten vanaf juli 2021. Houdt de website goed in de gaten voor verdere ontwikkelingen over de app.

Let op: de app moet nog ontwikkelt worden en is dus niet te vinden in de appstore.

Reacties (2)
 • Door op 15:59

  Het lukt mij niet de app vast te zetten
  Op mijn tablet
  En op mijn mobiel

 • Door op 12:07

  Beste meneer Hoogkamer,

  Bedankt voor uw reactie. Het klopt dat u de app nog niet kunt downloaden, omdat de app nog ontwikkelt moet worden. Zodra de app klaar is om gedownload te worden zal dit gemeld worden op de website.

  Met vriendelijke groet,
  CMyLife

Reactie plaatsen