Mannen met CML gezocht voor verzamelen van sperma en bloed voor de DANIMA studie
  1. Mannen met CML gezocht voor verzamelen van sperma en bloed voor de DANIMA studie

DANIMA studie

Voor de DANIMA studie, “Distributie van nilotinib in sperma van mannen met chronische myeloïde leukemie”, zijn we in het VU medisch centrum op zoek naar mannen die willen mee doen.

Wanneer ben je geschikt om mee te doen?

Om mee te kunnen doen aan deze studie moet je behandeld worden voor chronische myeloïde leukemie met nilotinib (=Tasigna®). Je moet nilotinib al langer dan 1 maand gebruiken.

Wat is het doel van het onderzoek?

In het onderzoek gaan we kijken of nilotinib (Tasigna®) ook aanwezig is in sperma. Met deze gegevens kunnen vaststellen of het nodig is om condooms te gebruiken om een seksuele partner te beschermen. 

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Je verzamelt op twee momenten sperma en enkele druppels bloed via een vingerprik. Dit kan vanuit huis. De spullen stuur je naar het ziekenhuis via de meegegeven envelop. Tussen de twee verzamelmomenten zit één maand.

Wat zijn mogelijke voor- en nadelen aan dit onderzoek?

Er zit niet een direct persoonlijk voordeel aan het meedoen aan dit onderzoek. Voor de toekomst kan het onderzoek wel nuttige gegevens opleveren. We kunnen dan een beter advies geven of het gebruik van een condoom nodig is om een seksuele partner te beschermen tegen blootstelling aan nilotinib in sperma.

Interesse in deelname aan dit onderzoek?

Neem dan contact op met mw M.A. Kuijvenhoven, ziekenhuis-apotheker 020-4445282 (direct) of 020-4443524, of dhr. Dr. J.J.W.M. Janssen, internist-hematoloog (020-4442604, j.janssen@vumc.nl)