Onderzoek
 1. Onderzoek
Weergave
 • Interactive app ROBIN

  Tussen alle e-health ontwikkelingen heeft CMyLife speciale aandacht voor de slimme en interactieve app ROBIN. Deze app wordt speciaal ontwikkeld voor CML patiënten en kan in de toekomst een mooie toevoeging zijn aan CMyLife. Voor onderzoek naar de ervaringen is het VUmc op zoek naar de eerste gebruikers.

 • ACTIVE studie (vermoeidheid bij TKI gebruik)

  De ACTIVE studie gaat onderzoeken of er bij CML patiënten die TKI's gebruiken een verband is tussen vermoeidheid en de hoeveelheid beweging. Je kunt deelnemen aan deze studie door 1 week een beweegmetertje te dragen en een korte vragenlijst in te vullen.

 • DANIMA studie (Effect van nilotinib op sperma)

  In het onderzoek gaan we kijken of nilotinib (Tasigna) ook aanwezig is in sperma. Met deze gegevens kunnen we vaststellen of het nodig is om condooms te gebruiken om uw seksuele partner te beschermen. Neem voor meer informatie of deelname contact op met dr. Jeroen Janssen van het VUmc in Amsterdam 020 - 4444 26 04 of j.janssen@vumc.nl.

 • Onderzoek naar spierklachten bij TKI gebruik

  Veel mensen met CML ervaren vervelende spierklachten als bijwerking van de TKI’s. Bijvoorbeeld spierpijn, spierkramp of vermoeide spieren. Deze klachten kunnen een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Helaas weten we nog te weinig over deze bijwerking om er iets tegen te kunnen doen. Daarom gaat het Radboudumc onderzoeken hoe deze klachten ontstaan en hoe je er het beste mee om kan gaan.

 • NAUT studie (2e stoppoging)

  Voor CML patiënten die eerder een onsuccesvolle stoppoging gedaan hebben en tenminste een jaar alweer begonnen zijn met een tyrosinekinaseremmer. In de studie krijgt men nilotinib voor minimaal 2 jaar waarna men bij voldoende respons een 2e stoppoging kan doen. In deze studie is men op zoek naar criteria die kunnen voorspellen wie succesvol kan stoppen. Dit is eenzelfde soort studie als de DASTOP2 studie. Neem voor meer informatie contact op met dr. Jeroen Janssen van het VUmc in Amsterdam (020 444 26 04 | hematologie@vumc.nl)