Onderzoek
 1. Onderzoek
Weergave
 • Dophin-STAR studie: inzet van een diabetesmedicament voor een succesvollere tweede TKI stoppoging bij CML

  Patiënten met CML die al eens geprobeerd hebben hun TKI medicatie te stoppen en waarbij deze stoppoging "mislukt" is en zij hun medicatie dus hebben moeten herstarten.

 • Interactive app ROBIN

  Tussen alle e-health ontwikkelingen heeft CMyLife speciale aandacht voor de slimme en interactieve app ROBIN. Deze app wordt speciaal ontwikkeld voor CML patiënten en kan in de toekomst een mooie toevoeging zijn aan CMyLife. Voor onderzoek naar de ervaringen is het VUmc op zoek naar de eerste gebruikers.

 • ACTIVE studie (vermoeidheid bij TKI gebruik)

  De ACTIVE studie gaat onderzoeken of er bij CML patiënten die TKI's gebruiken een verband is tussen vermoeidheid en de hoeveelheid beweging. Je kunt deelnemen aan deze studie door 1 week een beweegmetertje te dragen en een korte vragenlijst in te vullen.

 • DANIMA studie (Effect van nilotinib op sperma)

  In het onderzoek gaan we kijken of nilotinib (Tasigna) ook aanwezig is in sperma. Met deze gegevens kunnen we vaststellen of het nodig is om condooms te gebruiken om uw seksuele partner te beschermen. Neem voor meer informatie of deelname contact op met dr. Jeroen Janssen van het VUmc in Amsterdam 020 - 4444 26 04 of j.janssen@vumc.nl.

 • Onderzoek naar spierklachten bij TKI gebruik

  Veel mensen met CML ervaren vervelende spierklachten als bijwerking van de TKI’s. Bijvoorbeeld spierpijn, spierkramp of vermoeide spieren. Deze klachten kunnen een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Helaas weten we nog te weinig over deze bijwerking om er iets tegen te kunnen doen. Daarom gaat het Radboudumc onderzoeken hoe deze klachten ontstaan en hoe je er het beste mee om kan gaan.